Windows 7 Beta

Een aantal dagen geleden heeft Microsoft de eerste beta versie van Windows 7 uitgebracht. Windows 7Mijn computer draait momenteel op Windows Vista, omdat ik er zelf geen problemen mee hebt en het beste is voor mijn systeem. Maar om heel Windows Vista eraf te halen om Windows 7 te installeren, dat gaat mij een beetje te ver. Het is nog een beta, dus je weet niet of alles werkt (qua games vooral). Dus gebruik ik een programma om een virtuele machine te creëren.

Windows 7 DesktopHet programma wat ik gebruik is VirtualBox. Na een nieuwe virtuele machine te hebben aangemaakt met een HDD van 10 GB, start ik hem op en laad de Windows 7 Beta ISO bestand in (gedownload via The Pirate Bay). De installatie lijkt veel op die van Vista en is geen probleem. Na een aantal keer opnieuw opstarten kan je een gebruikersnaam invoeren en andere dingen instellen.  Dan kom je op de desktop van Windows 7 die er best mooi uitziet. De taakbalk heeft een metamorfose gekregen en ziet en nou wat gelikter uit.

Windows 7 Paint
Windows 7 Rekenmachine

Een aantal programma's hebben ook een verandering gekregen. De rekenmachine is een goede verbetering met een extra scherm met de som die ingevoerd wordt. Ook zijn Paint en WordPad uitgevoerd in de Ribbon UI. Wat ik niet snel aan de praat kreeg was de netwerkverbinding en het geluid. Bij VirtualBox kan je een 'Guest Addition' worden gestart die een aantal drivers waaronder een video, geluid en netwerkdriver. Aangezien Windows 7 nog niet ondersteund wordt door hun, moet je de installatie draaien via compatibiliteitsmode. Daarna deed het geluid nog niet, maar na Windows Update te hebben uitgevoerd, werkte dat ook goed. Tot nu toe ziet Windows 7 er goed uit en hopelijk wordt het beter dan Windows Vista en vraagt het minder van je systeem.

Blog: